BLAGA IZ RAJA - Spomenici prošlosti od Noine arke

BLAGA IZ RAJA - Spomenici prošlosti od Noine arke

Steven Sora

Biblioteka: Tragovi
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 365
Vrsta uveza: Meki
Format: 14x20
Masa: 300 g
Cijena
70,88 kn9,41 EUR
NARUČI KNJIGU
 

Da li je Torinsko platno samo srednjovjekovna varka ili je pravi dokaz uskrsnuća? Da li se lubanja svetog Ivana Krstitelja nalazi u Francuskoj, u Damasku ili je tek nedavno pronađena prilikom iskopavanja u blizini Mrtvog mora? Mogu li čuda moderne znanosti ukaljati ugled misterija svetih relikvija koje se štuju već više od dva tisućljeća ili će samo potvrditi ono što su milijuni vjernika već odavno znali? 

U knjizi «Blaga iz raja» autor Steven Sora pokušat će pronaći odgovore na ova pitanja. U ovom istraživanju Sora pripovijeda o najcjenjenijim rukotvorinama kršćanstva - kovčegu saveza, Noinoj arki, Iskonskom križu, Koplju sudbine, Torinskom platnu i Svetome gralu - kao i o manje poznatim predmetima poput Veronikinog rupca i kostiju i krvi biblijskih osoba. 

Povezujući povijesne i vjerske činjenice s otkrićima moderne znanosti, Sora iznosi podrijetlo, nastanak i vjersko značenje svakog predmeta te istražuje autentičnost svakog pojedinog predmeta kroz leću moderne znanosti.

Steven Sora također je autor knjiga «Posljednje blago Vitezova templara: Misterij otoka Oak» i «Tajna društva američke elite: Od Vitezova templara do Lubanja i kostiju». Napisao je više od osamdeset radova o raznovrsnim temama: od fotografije preko putovanja pa do raznih misterija.

 
SVE KNJIGE OVOG AUTORA