Psihičko liječenje

Psihičko liječenje

Yogi Ramacharaka

Prijevod: Jurica Medved
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 166
Vrsta uveza: Meki
Format: 13x20
Cijena
78,75 kn
NARUČI KNJIGU
 

Ova je knjiga zamišljena kao jasan, jednostavan pregled različitih formi psihičkoga liječenja. Vrlo se malo govori o teoriji - iako se navode opće smjernice temeljnih teorija kako bi iscjelitelj mogao shvatiti prirodu rada koji provodi - ali je cilj knjige objasniti "kako" se to radi. 

U knjizi autori ne pokušavju od psihičkog liječenja napraviti "religiju", barem ništa više nego što to čine liječenje lijekovima, masaža ili bilo koji drugi oblik liječenja. Sva prava liječenja proizlaze iz primjene savršeno prirodnih zakona, a korištena snaga je jednako prirodni zakon kao što je to elektricitet. Što se toga tiče, svi prirodni zakoni su "božanska" religija i jednako su vrijedni poštovanja i naklonosti. 

U zapadnjačkom svijetu postojala je i još uvijek postoji velika sklonost k izgrađivanju religijskih ili polureligijskih kultova vezanih za liječenje. Svaki kult ili sekta tvrde da su njezine metode ili liječenje posljedica neke posebne vjere ili metafizičkog vjerovanja, usprkos činjenici da druge sekte liječe i provode liječenje u jednakoj mjeri. Ovime Istok nije obmanjen ili samoobmanjen. Od svojih ranih dana ondje se poučava da postoje mnoge suptilne sile i forme energije u Prirodi koje su predane čovjeku na korist i uporabu. 

Na Istoku su često prisutni tajnovitost i strahopoštovanje prema elektricitetu kao psihičkoj sili - zapravo, promatra ih kao različite forme iste stvari i oboje ih poštuje. Malo razmatranja uvjerit će nas u točnost ove tvrdnje. Sva energija i sila očitovanja je prana (hinduski izraz za načelo energije). Istočnjačka učenja kazuju da se iza prane nalazi Um, koji proizlazi iz umnog načela univerzuma. 

 
SVE KNJIGE OVOG AUTORA